31 Aralık 2015 Perşembe

Yeni Yıl Fantezisi,

Yeni yılda üfürükten teyyarrelere binip,  dünya çok güzel olur paylaşa hey paylaşaaaa şarkısını avaz avaz çığırıyoruz hep beraber. İşte böyle şarkılar söylerken, tarlasında organik pamuk üreten pamuk prensese yukarıdan el sallıyoruz. 

Oradan, sabahtan akşama kadar dağ çileği yiyip, salıncakta sallanan ve kahkaha atmaktan ağzı yorulan Kibritçi Kız’a kuru çiçekler bırakıyoruz. Çiçeklerden biri Kibritçi Kız’ın saçına takılıyor, diğerleri toprağa düşüp canlı çiçeklere dönüşüyor.

Yeni yılda, dünyayı kadın süper kahramanlar kurtarıyor, ağaçları kesilmekten, dereleri HES’lerden, salyangozları ezilmekten hep onlar kurtarıyor.


İşte üfürükten teyyare ile o ağaçlardan birine iniş yapıyoruz. Kendimize güzel bir dal bulup Fareli Köyün Kavalcısının fare orkestrası ile çaldığı caz konserini dinliyoruz. 

Bir bakıyoruz, Ağustos Böceği, mandolini bir süreliğine bırakıp pamuk prensesin yanında tarım yapmaya başlamış, karınca da derenin kenarına bağdaş kurmuş ufak ufak bağlama gitar neyin tıngırdatmaya başlamış. Bizim “dere” şarkısını çalmaya çalışıyor ama henüz beceremiyor.

Bu arada, unutmadan, Krallar kraliçeler yoksul kalmış ama böyle çok mutlular…

Dallarına hep beraber oturduğumuz zeytin ağacından uzaklara dağların ardına bakıyoruz. Çocuklar al yanakları ile uçurtmalar uçuruyor, ölmüyorlar; hem kimse ölmüyor.

Yeni yılda bunaldığımızda, karamsarlığa kapıldığımızda, şu videoda 4:20’deki çocukların sesi aklımıza gelsin…

Yedi İklim
Okul Meclisi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder