1 Haziran 2016 Çarşamba

Yas Bildirimi ve Bir Talep

Sevgili Aileler,
Okulumuz açıldığından beri bizimle olan, dahası, bizden önce buralarda, bu sokaklarda olan kedilerden, çok sevgili arkadaşımız, komşumuz Albinocan'ın geçtiğimiz güz mevsiminde dünyaya getirdiği çocuklardan olan "Yavru Albino" bu sabah okulumuzun önünde, bir aracın altında kalarak yaşamını kaybetti. Onun için çok üzgünüz. Onunla bu sabaha kadar geçirdiğimiz vakitler için ise doğaya müteşekkiriz.

Onun fotoğraflarına bakıp gülümsemekten başka bir şey yapabilir miyiz diye düşündük ve hepinizi çok temel bir tedbiri almaya davet etmeye karar verdik.
Sevgili Aileler,
Biliyorsunuz, okulumuzun bulunduğu sokak, bugünlerde çoğalan yeni inşaatlara ve okulumuzun açıldığı yıllara göre epeyce artan trafiğine karşın, insan dışındaki canlıların kendilerini görece güvende hissettikleri nadir sokaklardan.
Yoldan tasasızca geçen kaplumbağalar, özgürce koşan köpekler, yere kadar inen Kızılgerdanlar, Nar Bülbülleri, Alakargalar, Karatavuklar ve Yabani Papağanlar, insanları karşılayan, onlara eşlik eden sevecen kediler, yağmurda gezintiye çıkan salyangozlar, işte sokağın bu yapısı nedeniyle kendilerini böyle güvende hissediyorlar.
Diğer yandan, bizden sonra sokağımıza başka okulların da açılması ile sokaktaki küçük çocuk sayısı da oldukça arttı.
En azından bu sokakta araç kullanırken 20 km hız sınırını uygulayarak, sokakta çocuk, kedi, kaplumbağa bir çok canlı popülasyonu olduğunu akıldan çıkarmamakla başlayabiliriz.
Belki sokağın başına bir levha koyarak, belki yerel yönetimle iletişim kurarak devam edebiliriz.
Önemli Not: Sokak hayvanlarının önemli bir bölümü kaza sonrasında müdahale edilmediği için yaşamını kaybetmektedir. Sizin nedeni olduğunuz ya da olmadığınız bir kaza sonucu yaralanan bir hayvanı muayene ediniz, bir veterinere ulaşmak ve yaşam hakkı için o an belki de sizden başka bir şansı olmadığını unutmayınız.
Hayvanlar yedi iklim çocuklarının da en yakın arkadaşlarındandır. Arkadaşlarımıza, komşularımıza sahip çıkalım.
Yedi İklim
Okul Meclisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder